Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

”Det är det här Storvreta man ska förvänta sig”

Storvreta fortsätter att klättra i tabellen och på nytt blev Joel Kanebjörk tvåmålsskytt. - När målmaskinen Kanebjörk gör mål, då kände jag att vi hade det, säger Victor Andersson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Karlstad IBF
1 - 6
Storvreta IBK

Ingen måstematch för som Karlstad själva uttryckte det när Storvreta stod för motståndet Efter 60 minuter var det också tydligt att Storvreta var det klart bättre laget.

– Såhär i efterhand kändes det som en dag på jobbet. Vi är solida och gör en stabil insats. 6-1 är bra där vi är bra bakåt, Viktor bra i målet och andrafemman producerar. En gedigen laginsats, säger Victor Andersson.

Storvreta tog sent i första perioden ledningen och utökade den till 3-1 genom Victor Andersson innan det hettade till i Karlstad. Först åkte Karlstad Anton Vestlund ut två minuter för hårt spel, därefter en dubbelutvisning på Henrik Stenberg och Jesper Karlsson  även det för hårt spel med 4 sekunder kvar av andra perioden. Vi periodslutet skulle fler utvisningar delas ut då både Karlstads Simon Sjögren och Storvretas Victor Andersson visade ut 2+10 efter gruff.

– Det var nog årets löjligaste 2+10. Domaren ville väl statuera ett exempel. De tyckte att matchen var tappad men jag tyckte inte det var några konstigheter alls. Jag ville fram och och ta bort de som var runt Robin och jag tycker inte det var så värst farligt. Men de ville väl skicka signal att alla skulle lugna ner sig.

Utvisningarna var inget som störde Storvreta som trampade på i tredje perioden till en 6-1 seger.

– När jag sitter på botbänken i tredje känns det som vi kontrollerar matchen. När målmaskinen Kanebjörk gör mål, då kände jag att vi hade det.

Storvreta fortsätter att klättra i tabellen och gick i och med seger upp på fjärde plats i tabellen.

– Det är första gången som vi under en längre period har kunnat jobba ihop i våra femmor. Då sätter sig saker och ting som de ska och det visar sig nu. Det är det här Storvreta man ska förvänta sig, säger Andersson som avslutar med att berömma två spelare lite extra:

– Kanebjörk, vilken målmaskin han är. Klintsten gör också en mycket bra match nu när han är tillbaka efter avstängningen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar