Foto: IFF
Landslag

Lundmark summerar VM-kvalet

Enkel vidare till VM från kvalet i Madrid summerar förbundskapten Andreas Lundmar ett lyckat läger. - På individnivå har det varit jättenyttigt, säger Lundmark till Svensk Innebandy.

Förbundskapten Andreas Lundmark summerar VM-kvalet och lägret i Madrid till Svensk Innebandy som lyckat på många sätt.

– På individnivå har det varit jättenyttigt. Vi har suttit ned och tittat på video med alla spelare individuellt och sett sådant som är bra och vad de kan utveckla. Vi har haft en bra dialog med alla spelare. De har bra saker som de har jobbat med de här matcherna och bra saker som de kan jobba vidare med hemma, säger Lundmark.

Resultatmässigt blev det ett enkelt kval för Sverige med en total målskillnad på 96-1 på fyra matcher. Det blev inga träningar under lägret vilket första var planerat utan istället enbart matcher och andra aktiviteter.

– Matcherna blev våra träningar, då la vi fokus på vissa små detaljer i anfallsspelet och individerna. Nästa läger (Euro Floorball Tour i april) är det kanske mer försvar och boxplay och powerplay. Då kanske det inte är samma fokus på gruppen. Det beror på vilket sorts läger det är.

Fokuset på gruppen och sammanhållningen var tydligt och något som även a-landslagsdebutanten Klara Molin lyfte fram och som Lundmark påtalar.

– Gruppen har stärkts. De nya som inte har varit med så länge har kommit in i gruppen bra. Det har varit lyckat på många sätt. Spelmässigt genom anfallsspelet, och gruppen genom alla aktiviteter och det sättet vi har bott på.

Segrarna i kvalet innebär att ett nytt VM väntar i december där Sverige ska försvara sitt guld och då  ska en VM-trupp tas ut. Först ut väntar dock avslutningen på säsongen och slutspel.

– Nu ska spelarna växla upp. Det är nu vi ser kvaliteten hos spelarna. Det blir en hel del matcher att titta på live, tv och nätet. Det blir intensivt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar