Foto: Leif Jirebeck
Allsvenskan

Derbyrevansch för Örebro

Efter två derbyförluster visade Örebro Innebandy varför de ligger på kvalplats till SSL och vann. -Vi är så revanschsugna och krigar över hela banan, säger Suad Sofovic.

Lillån IBK har den här säsongen vunnit både första seriematchen och en DM-final mot Örebro Innebandy. Inför 1677 åskådare var det dock dags för revansch för Örebro som vann med 6-3.

– I första spelade vi som i DM mot dem. Då fick vi stryk. Lillån fick ner tempot och snurrade i anfallszonen i våra sarghörn. De gillar sådant och är bra på det. Vi behövde sätta stopp på det och gjorde en del förändringar och då fick vi stopp på det. Vi fick mycket mer boll och kunde hota och använda våra femmor på rätt sätt, säger tränaren Marco Juuska till na.se

 Segern satt långt inne i den jämna matchen där Lillån reducerade till 5-3 med tio minuter kvar. 18:38 skulle Suad Sofovic fastställa slutresultatet. 

– Vi krigar. Vi är så revanschsugna och krigar över hela banan. Det brinner i ögonen på oss. Vi ger aldrig upp i någon situation, säger Suad Sofovic

Sofovic har kedja med Aron Ohlsson och Jonatan Strömbäck gjorde en bra match och svarade för tre av Örebros mål.

– Vi spelade 3–0 i dag, tror jag. Jonte får ta på sig den defensiva rollen men gör också ett mål i dag och bidrar offensivt. Vi tre gjorde det riktigt bra i dag. Jag brukar passa till Aron och har ganska många assist till honom. Vi har faktiskt inte spelat tillsammans de senaste veckorna så det var kul att spela med honom igen. Bara att hitta honom på bladet så blir det mål.

Segern innebär att Örebro Innebandy gick om Lindås till tredje plats och har sju poäng ner till Visby IBK som jagar kvalplatsen till SSL. Visby som Örebro möter på lördag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar