Hattrick av Adam Colling Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Karlstad skrällde till sig en poäng: ”Lagseger”

Karlstad skrällde till sig en poäng mot serieledande Falun efter att ha hämtat upp tre mål med drygt två minuter kvar av matchen. - Svårast möjligt att ta poäng borta mot Falun, säger Karlstads lagkapten Tom Colling.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:30
IBF Falun
7 - 7
Karlstad IBF

Bortamöte mot serieledande Falun är ingen enkel match för något lag. För Karlstad en väldigt viktig match i bottenstriden och lagen skulle följas åt matchen igenom. Karlstad fick en kanonstart med ledning 3-0 redan efter drygt fyra minuter. En ledning som blev 4-4 efter två perioder efter tre mål av Alexander Galante Carlström.

– Det känns som vi har jättebra koll på dem. Det har ju sin förstafemma som är riktigt bra. Men sett till helheten tycker jag att vi står emot bra och det gäller att ösa på matchen igenom, säger Karlstads lagkapten Tom Colling.

I den tredje perioden ryckte Falun till en 6-4 ledning och då tog Karlstads nya tränare Alexander Bugarski timeout. En timeout som gav effekt först efter att Falun utökat till 7-4 då Karlstad med två 2 minuter 11 sekunder påbörjade upphämtningen till 7-7 vilket också blir slutresultatet efter förlängning.

– Vi får höra lite väl valda ord och sen går vi in och visar sjuk moral. Det är en lagseger. Det har blåst hej vilt om oss till både höger och vänster i ett halvår så det var skönt att få lite medvind. Vi är starka i laget och tar den här segern som lag.

Tränareffekt i Karlstad? 

– Klart det är en annan puls. Men den här segern tog vi tillsammans allihop. Vi som lag och där är ledarna också delaktiga, säger Colling som även lyfter fram matchens domarpar Ola Hamberg och Daniel Skoog:

– Domarna som vi har idag som vi också hade mot Pixbo gör det lätt för båda lagen att spela bra innebandy. De släpper på, vi kan gå hårt i närkamper och det är lätt att diskutera saker. Det ska ha de en eloge för och det blir extremt mycket lättare för oss när det tillåts på rätt nivå.

Poängen mot Falun innebär att Karlstad ligger kvar på rätt sida av nedflyttningsstrecket trots att Warberg vann mot Höllviken, även de båda lagen i botten av tabellen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar