Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Brottman efter förlusten: ”Vi fegar ur och gör inte jobbet”

Sirius lyckades på nytt vinna mot Falun. Denna gång efter framgångsrikt spel i 6 mot 5 vilket vände matchen till seger med 4-3 i förlängning. – Jag är både förbannad och besviken. Vi har pratat i veckan om hur vi ska ta oss an matcherna framöver och sedan tycker jag inte att vi gör det riktigt, säger Faluns tränare Thomas Brottman till dt.se
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
IK Sirius IBK
4 - 3
IBF Falun

Sirius lyckades på nytt störa serieledande Falun och vann efter förlängning med 4-3 efter att kvitterat till 3-3 med en minut kvar och avgjort genom Johan Eriksson. Två mål som båda gjordes efter att Sirius tagit ut målvakten och spelat 6 mot 5.

– Vi har ett antal gånger under säsongen tagit ut målvakten och fått utdelning, säger Sirius tränare Niklas Johansson till Uppsala Nya Tidning.

Viktiga poäng för Sirius som jagar slutspelsplats och för Falun var det tredje raka matchen utan vinst vilket bekymrar tränare Tomas Brottman.

– Vi får inte till det riktigt. Vi kör ett bra försvarsspel idag tycker jag, det är inte mycket skott som kommer igenom, men då fallerar anfallsspelet istället. Jag vet inte… det är någonting som inte stämmer, säger Thomas Brottman till dt.se som oroar sig inför slutspelet:

– Med det spelet som vi håller på med just nu så kommer vi att få en tidig sommar. Vi måste ta oss i kragen, var och en, och hitta kämparandan.

Falun vann skottstatistiken överlägset i den första perioden med 12 skott på Sirius målvakt Jarno Ihme. Trots det gjordes inget mål.

– Deras målvakt gör grymma grejer, men har man det spel- och skottövertaget så ska man sätta fler mål. Han gör några sjuka räddningar, men det håller inte att hålla på så här om man ska in i ett slutspel.

Sirius med 37 poäng har två matcher kvar att spela och måste vinna båda samtidigt som konkurrenterna kring strecket Helsingborg och AIK måste förlora sina matcher för att Sirius ska ta sig till slutspel. För Faluns del ligger laget kvar på förstaplats med 58 poäng jagandes av framförallt Växjö, Mullsjö och Storvreta.

Se målen från matchen här

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar