Foto: SportX8
Allsvenskan

Alla glömde Kim Nilssons poängrekord

Samtidigt som Marcus Johansson slog nytt målrekord i Allsvenskan glömdes Kim Nilssons rekord som bästa poängplockare i Allsvenskan bort. – Jag hade ingen koll, säger Kim Nilsson.

FBC Kalmarsunds Marcus Johansson slog i matchen mot Lillån det allsvenskan målrekordet med sitt 51:a mål vilket innebar att han gick förbi Andreas Stefanssons gamla rekord på 50 mål

TV: Se Marcus Johanssons mål som innebar målrekord

Samtidigt som Johansson slog sitt rekord skrev även Kim Nilsson in sig i historieböckerna.

– Jag hade ingen koll alls på det vilket är ganska typiskt mig men det är klart att det kul att skiva in sig i böckerna, säger Nilsson till 24kalmar.se

Rekordet som Kim Nilsson slog var det totala poängrekordet i Allsvenskan då han genom att göra 2+2 i matchen mot Lillån gick upp till 78 poäng vilket är 2 poäng mer än vad Patrik Andersson från IBK Handen lyckades göra säsongen 2010/2011.

Under sin säsong 07/08 när Färjestadens IBK spelade i division 1 Södra gjorde dock Kim makalösa 97 poäng på 22 matcher. Dock var division 1 uppdelad i tre serier vilket gör att det rekordet inte längre gäller.

– Jag som trodde att det var 90 poäng, du hör ju vilken bra koll jag har. Kul att slå det även i Allsvenskan. Man hade en del press på sig inför säsongen och det här är väl ett bevis på att det har gått ganska bra.

Både du och Mackan slog rekord i lördags – vem är du gladast för? 
– I och med att Mackan har varit borta något år och nu är tillbaka är det såklart hans rekord.

Rekordet är Kim Nilssons andra den här säsongen. Under VM blev Kim Nilsson även bäste poängplockare i landslaget vilket du kan läsa om här. 

*Rekordstatistiken är plockat från Svensk Innebandys officiella statistik.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar