Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Hagbergs målshow räckte inte till seger

Patrik Hagberg hade målshow hemma mot Dalen och gjorde både sitt 600:e poäng i SSL och hela fem mål i matchen. Mål dock inte räckte till seger då Dalen lyckades vända tillbaka och vinna i förlängning. - Riktigt skönt, summerar Dalens Jonas Svahn.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
AIK IBF
6 - 7
IBK Dalen

Sexpoängsmatchen mellan AIK-Dalen utvecklades sig till att målmässigt bli lika jämn som tabellen inför matchen. Framförallt AIK behövde segern för att komma ikapp Dalen och hemmalaget började bäst inför 695 åskådare i Solnahallen med ta ledningen med 2-0 redan efter dryga tre minuter. Dalen kom tillbaka och Jonas Svahn kvitterade till 2-2.

– Första perioden tycker jag att vi spelar bra. Vi skapar mycket och vi gör ju även fyra mål på de två första. Det är framsteg för oss att göra mål. I sista perioden så känns det som att vi sitter kvar i omklädningsrummet och att vi redan hade tagit hem den här segern. Vi har inget anfallspel alls så det var otroligt skönt att vi kunde kvittera, säger Jonas Svahn.

Precis som Svahn nämner kom Dalen igång med sitt målskytte och Ketil Kronbergs 2-4 i boxplay är ett kyligt avslut. AIK som var som matchen igenom ägde mest boll och skapade mest kom tillbaka i den tredje perioden där Patrik Hagberg hade stor show med totalt fem mål i matchen, varav 4 i den tredje perioden. Mål som även innebar att Patrik Hagberg nu gjort över 600 poäng i svenska högstaligan. Det sista målet var 6-5 till AIK och då trodde många att AIK skulle vinna. Dalen lyckas kvittera sent och 39 sekunder in i förlängningen avgör Anton Åkerlund.

– Riktigt skönt. Just nu är poängen jätteviktigt. Nu kan vi andas lite inför kommande matcher och det är fyra poäng upp för AIK och två matcher kvar. De måste vinna båda och vi förlora, det gör vi inte, säger Svahn.

Sju mål från Dalen är ovanligt den här säsongen 

– Vi får ta med anfallsspelet till nästa match. Det kändes som att fler spelare ville kliva fram. Jag var mycket bättre än jag varit de senaste matcherna både Ketil och Edholm som är spelare som ska göra mål gör mål. Det är bra att det fler som producerar. Synd att tredje blir som den blir.

I Dalens bås, för andra matchen i rad stod Urban Karlsson, klubbdirektör och även tränare för Dalens damlag som förstärk ledarstaben.

– Det är bra att Urban kommit in. Han är aktiv och coachar. Han är ju en matchcoach som han var förra året. Det blir tydligare och Jonatan får mer utrymme att fokusera på taktik. Det har blivit lite mycket för Jonatan med både taktik och matchcoachningen, avslutar Svahn som inte vill kalla de senaste matchernas höjning för en Karlsson-effekt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar