Foto: Per Wikund
Linköping IBK

Linköping vill om Mullsjö i tabellen

Linköping på femte plats möter ikväll Mullsjö på tredje plats, tre poäng före Linköping och en match mer spelad. -Vinner vi har vi bra chans att passera, säger Linköping Martin Karlsson till Corren.

Slutspelet närmar sig för förra årets silvermedaljör Linköping och för Martin Karlsson finns en favoritmotståndare.

– Jag skulle säga Pixbo. Vi har bra facit mot dem, de har absolut inget publikstöd alls på sina hemmamatcher och har haft det rätt stökigt med skador på slutet. Och så är det bra mat i Borås på vägen ner, säger han och skrattar till corren.se

Ikväll väntar Mullsjö på hemmaplan i Linköpings sporthall. Ett Mullsjö som Linköping förlorade senaste matchen med 2-6 och i första matchen spelade lagen oavgjort 2-2. Nu ska Linköping vinna för att ha chans att passera Mullsjö i tabellen vilka ligger tre poäng före Linköping.

– Vinner vi har vi bra chans att passera, förlorar vi blir det nog svårt, tror ”Marre”. Men det viktigaste av allt är att gå in i slutspelet med en bra känsla, för flera av de lag vi mött eller ska möta lär vi stöta på framöver i slutspelet.

En seger för Linköping skulle innebär 56 poäng med två matcher kvar vilket är lika många poäng som just Mullsjö och Växjö i jämn topp på tabellen som leds av Falun på 58 poäng.

– Jag tror att Falun vinner serien, Växjö blir tvåa och vi slåss med Storvreta om tredje- och fjärdeplatsen och petar ner Mullsjö. Sen tror jag AIK bommade sin chans när man inte vann under ordinarie tid mot Dalen. Så det blir Pixbo, Helsingborg och Dalen också.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar