Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Seger för Storvreta efter sent avgörande

Tre poäng till Storvreta mot bottenlaget Karlstad efter ett sent avgörande av Jimmie Pettersson. - Spelet var ganska bra idag men vi är inte tillräckligt giriga, säger Storvretas Albin Sjögren.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:00
Storvreta IBK
5 - 4
Karlstad IBF

Storvreta i jakten på serieledande Falun mot ett Karlstad i behov av alla poäng som går i bottenstriden blev en jämnare match än vad tabellen visar. Storvreta fick kämpa hårt för att till slut ta tre poäng.

– Det satt hårt åt idag. Men tre poäng är tre poäng och det är det som är det viktiga, säger Albin Sjögren.

Övertag Storvreta i den första perioden även om Karlstad kom tillbaka och kvitterade till 2-2 genom Adam Colling.

– Personligt så kände det dåligt i första. Jag kom inte in i det direkt. Men det var bra tryck och det märktes att Karlstad hade mycket att spela för. Vi också för den delen och det var ingen underskattning.

I den andra perioden gick tempot ner något innan det i slutet av tredje skruvades upp igen. Då kom även fler mål och först 18:46 kom Storvretas avgörande genom Jimmie Pettersson.

– Det var ganska väntad matchbild. Vi hade mycket tryck och de kontrar mest och vi har mycket boll. Deras målvakt gör en riktigt bra match. Han stänger igen ganska bra. Om vi hade gjort 4-3 och 5-3 hade det kunnat bli en ketchup-effekt men det ville sig inte riktigt för oss.

Hur kändes ert spel idag? 

– Spelet var ganska bra idag men vi är inte tillräckligt giriga. Vi har betydlig fler lägen i tredje perioden och ska kunna göra fler mål. Sen så får de en chans och är väldigt effektiva. Ändå starkt av oss att vända och det är tre viktiga poäng. Hade det blivit lika hade det känts som en stor förlust.

Någon i laget som du vill lyfta extra? 

– Viktor Klinsten blir bara bättre och bättre. Han toppar upp sig inför slutspelet och är vår tryggaste punkt. Superviktigt att ha honom i laget, avslutar Sjögren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar