Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

7 poäng av Wilhelmsson när Höllviken vann – ”Vilja slår klass”

Ny seger för Höllviken som fortfarande har chans på en SSL plats nästa säsong. - Jag tycker att vi är det bättre lag en från första sekund och genom hela matchen. Vi vill vinna mycket mer än vad Pixbo ville och vilja slår klass, säger Höllvikens Johannes Wilhelmsson.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 15:00
Höllvikens IBF
9 - 4
Pixbo Wallenstam IBK

Höllviken tog kommandot direkt då Johannes Wilhelmsson gav laget ledningen efter knappa två minuter. En ledning som efter den första 20 utökats till 3-1

– Vi skulle kunna ha haft ännu mer efter den första perioden. Vi startar väldigt bra och det känns som att de inte alls var med. Det var inte beredda på att göra jobbet, säger Wilhelmsson.

Tempot och Höllvikens framfart gick ner något i den andra perioden och när Ted Nivestam visades ut i den tredje vid ställning 5-3 fanns chansen för Pixbo att komma ikapp.

– Vi har ju inte så bra statistik i boxplay så det kändes lite oroligt. Sen gör vi två i boxen istället. Vi har inte gjort något i boxplay på hela säsongen så det kom väldigt lägligt.

Som Wilhemsson nämner gör Höllviken två i boxplay och även om Pixbo gör ett mål under utvisningen så var det här matchen avgjordes. Slutresultat skrevs till 9-4 och bäst på plan var Höllvikens Johannes Wilhemsson som gjorde 3 mål och assisterade till 4.

– Det kändes väldigt bra både för egen del och för hela femman. Det kändes som att vi hade mållägen hela tiden.

Nu väntar en intressant söndag för Höllviken då både Warbergs och Karlstad spelar. Två lag som Höllviken i och med segern gick om.

– Vinner vi på lördag så tror jag vi spelar i SSL nästa säsong. Vi får hoppas att de andra spelar dåligt och förlorar och göra vad vi kan själva. Räcker inte det så känns det skönt att i vilket fall förhoppningsvis avslutat med 3 segrar, avslutar Wilhelmsson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar