Foto: Anton Rosenblad
Landslag

KLART: Ny förbundskapten för herrlandslaget

Klart med ny förbundskapten för svenska herrlandslaget.

Efterträdaren till Jan-Erik Vaara som förbundskapten presenterades under torsdagsmorgonen och det är Mikel Hill som ska leda det svenska landslaget och försöka ta tillbaka VM-guldet.

– Jag har tidigare aldrig sett mig i den här positionen. För mig har det alltid handlat om klubben och att vara klubblagstränare. Jag blev ganska ställd när jag fick frågan. Men att få jobba med landslaget är det största man kan få göra inom innebandyn. Det här är något jag vill. Det kändes helt givet, säger Hill i ett pressmeddelande.

Mikael Hill utvecklar hur han vill spela med landslaget i framtiden.

– Jag vill ha ett lag som består av mycket fart. Jag såg på VM och på student-VM i somras att fart i beslutsfattande, fötter och bollbehandling är en faktor som blir mer och mer markant inom internationell innebandy och även i Svenska Superligan. Farten är en viktig del i spelet. Det kommer jag att jobba med, att få upp speeden ytterligare något snäpp. Jag kommer att titta på spelare som kan spela i hög hastighet.

Redan om några veckor ska första truppen tas ut då Euro Floorball Tour spelas i Tjeckien.

– Spelare med spetskompetens har vi. Vi plockar spelare från världens bästa liga. Men jag vill se flera som är med och utmanar om platserna i landslaget. Bakom dem som var med i VM har vi många som är endimensionella. Jag vill se flera som utvecklas i sitt spel. Jag har sett en del unga spelare, som i Guldsteget, som tog stora kliv under säsongen. Men jag vill se flera som tar med sig de delarna, säger han och fortsätter:

Landslagchefen Joakim Lindström kommenterar:

– Hela vårt arbete utgår från att skapa ett team som kan motsvara de förväntningar ett svenskt landslag har på sig. Att vinna nästa VM och våga vara världsledande. Vi är mycket glada över att Mikael Hill antagit utmaningen att leda detta team. Han är en bevisat mycket stark lagbyggare med ett ledarskap som bygger på goda relationer, delaktighet och höga krav, säger Lindström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar