Landslag

Karlberg ny tränare för danska herrlandslaget

I skuggan av att Sverige presenterade Mikel Hill som ny förbundskapten gjorde även Danmark klart med en ny förbundskapten. Den som ska leda Danmark framöver är svenske Mikael Karlberg.

Meriterade Mikael Karlberg är klar som ny förbundskapten för Danmarks herrlandslag.

– Det kommer att bli en spännande utmaning som jag ser fram emot att komma igång med. Jag kommer att försöka utveckla offensiven, och jag kommer att bygga på den defensiva stabilitet som redan redan i laget, säger Karlberg till floorball.dk. 

Kontraktet är skrivet över VM 2018

– Det är fantastiskt att vi kan presentera Mikael Karlberg som ny förbundskapten. Han har en enorm kapacitet, som vi är övertygade om kan lyfta innebandyn i Danmark på många fronter. Han är en riktigt bra tränare med stor erfarenhet från SSL och internationell innebandy, säger sport konsulten Frederik Bloch, som var ansvarig för rekryteringen

Karlberg hoppas kunna vara med att utveckla det Danmark slutade på femte plats i VM 2016 ytterligare.

– Jag hoppas att jag kan komma in med nya metoder som kan bidra positivt till utvecklingen. Jag har följt VM nära – och särskilt det svenska landslaget under VM i Göteborg, så jag hoppas att erfarenheterna kan vara till nytta under de kommande åren, säger Mikael Karlberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar