Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Fullt lag – då vann Pixbo lägligt till slutspelet

Pixbo som varit skade och sjukdomsdrabbat under en längre tid hade fullt lag mot Storvreta och vann. En passande seger inför det stundande slutspelet. - Viktig seger att få med sig in i slutspelet, säger Pixbos tränare Nicklas Hedstål
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Pixbo Wallenstam IBK
5 - 4
Storvreta IBK

Pixbo hade inför mötet mot Storvreta inte vunnit på sex matcher.

– Första matchen på länge vi hade fullt lag. Vi har ju haft skade och sjukdomsbekymmer under längre tid och inte velat belasta i onödan. Klart det blev skillnad i spelet nu med fullt lag. Vi har ju haft tre spelare i förstafemman borta och då är det svårt att vinna. Med fullt lag kan vi skapa en helt annat tryck och laborera på ett annat sätt, säger Pixbo tränare Nicklas Hedstål.

Skillnad i spelet jämfört med de senaste matcherna blev det i ett Pixbo som gick ifrån till en 5-2 ledning med knappt fem minuter kvar av matchen.

– Jag tycker vi är det bättre laget. Vi leder rättvist och så kommer de ikapp på slutet. När dubbelutvisningen kommer och de plockar målvakten vet vi att de är duktiga och det är stor skillnad på 5 mot 4 och 6 mot 5. Men vi stred på bra.

Storvreta kom tillbaka och skapade nerv i avslutningen när Jimmie Pettersson reducerade till 5-4 med 38 sekunder kvar. Pixbo kunde hålla emot och ta en efterlängtad seger inför slutspelet där laget ställs emot Växjö.

– Vi gör en homogen och stabil insats idag. Viktigt med seger inför slutspelet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar