Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Stabil defensiv när Storvreta tog kommandot

Storvreta tog kommandot i kvartsfinalserien Storvreta-Dalen med en 6-1 seger där det stabila defensiva spelet la grund för segern. -Vi är svåra att göra mål på och det lägger grunden till allting, säger Storvretas Mattias Samuelsson.
Serie: SSL-Herr. Kvartsfinal 1. Matchstart: 18:30
Storvreta IBK
6 - 1
IBK Dalen

Storvreta blev tilldelade Dalen som kvartsfinalmotståndare efter att topp tre valt sina motståndare. Under torsdagskvällen spelades den första kvartsfinalen och det var Storvreta som tog kommandot i matchserien.

– Det var väl en stabil insats idag tycker jag. Vi är svåra att göra mål på och det lägger grunden till allting, säger Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson.

Just Storvretas stabila defensiv la grunden till segern där laget i i den andra perioden gick ifrån till en 4-1 ledning.

– Den funkar hela matchen. Första perioden blir ju lite lågt tempo och vi känner på varandra. I andra hittar vi lite hål på dem och spelar bollen snabbare, säger Samuelsson som även kommenterar Jesper Berggrens mål i boxplay:

– Det var en variant. En innovativ variant. Det kommer komma fler så håll koll.

Slutresultatet blir 6-1 till Storvreta som inleder matchserien med en seger och fördel 1-0 i matcher.

– Jag vet inte om det är så viktigt att inleda med seger egentligen. Vi förlorade första matchen i kvartsfinalserien förra året. De vet att de bara behöver knycka en seger på bortaplan. Men ja, samtidigt bra för oss att inleda med vinst.

Kändes det att det var slutspel ute på planen?

– Det tycker jag. Vi har ju varit klara länge vilket gjort att vi sett fram emot detta ett tag. För vår del kändes det som att vi var igång med slutspelskänslan, men jag vet inte hur det såg ut utifrån. Hur det ser ut spelmässigt på planen är inte så jätteviktigt heller, men kul att vara igång, säger Samuelsson som avslutar intervjun med

– Vi hörs många gånger framöver, vi ska gå långt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar