Foto: Per Wiklund
Landslag

Finnkampen till Falun

Finnkampen i september kommer till Falun. - Det kommer så klart bli en riktig höjdpunkt för de landslagsaktuella spelarna från KAIS Mora och Falun att få möjligheten att få representera Sverige inför sin hemmapublik från Dalarna, säger IBF Faluns sportchef Patrik Bäck.

Säsongen 2017/2018 inleds med Finnkampen den 10 september. Värdstad blir Falun och spelplats JALAS Arena.

– Svensk Innebandy ser fram emot att kunna visa upp de svenska landslagen i en stad och region där det publika intresset för innebandy är mycket högt, till och med högst i landet just nu. Faluns arrangemang i Svenska Superligan håller också mycket hög kvalitet. Vi ser fram emot det här och har höga förväntningar, SIBF generalsekreterare Göran Harnesk i ett pressmeddelande.

Finnkampen är en viktig del i damlandslagets uppladdning inför VM i december. För herrlandslaget blir det första landskampen på hemmaplats för nya förbundskaptenen Mikael Hill. Samarbetsförening för Finnkampen är IBF Falun.

– IBF Falun är oerhört glada och stolta att som samarbetsförening, tillsammans med Falu Kommun och Visit Dalarna, få arrangera Finnkampen i september. Vi är säkra på att kunna leverera att arrangemang av yppersta klass. Det kommer så klart bli en riktig höjdpunkt för de landslagsaktuella spelarna från KAIS Mora och Falun att få möjligheten att få representera Sverige inför sin hemmapublik från Dalarna, säger IBF Faluns sportchef Patrick Bäck.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar