IBK Dalen

Beslut gällande Eriksson & Nilsberth: ”Skandal”

Juridiska nämnden har lämnat beslut gällande situationen med Storvretas Robin Nilsberth och Dalens Johan Eriksson. - En stor skandal, kommenterar Dalens tränare Urban Karlsson.

Beslut från juridiska nämnden har kommit gällande den anmälda situationen där Storvretas Robin Nilsberth och Johan Eriksson anmälts. Beslutet som föll är att Nilsberth frias helt från avstängning och att Eriksson stängs av i fyra matcher.

– Jag tycker det är en stor skandal. Jag förstår inte hur juridiska nämnden tänker och jag såg aldrig det här komma. Det känns väldigt konstigt och jag såg det aldrig komma, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Vad är det som känns konstigt?

– Helheten. Hur kan det bli såhär. Jag såg det aldrig komma och jag förstår inte hur de tänker. Jag är otroligt besviken.

Är det Nilsberths 0 matcher eller Erikssons 4 du framförallt är besviken över?

– Jag tog för givet att Robin skulle bli avstängd. Det är svårt att veta i hur många matcher. Visst gjorde Johan fel när han knuffade. Men alla ser ju att Robin förstärker det också. Det syns ju på filmen. Han snurrar och håller sig för ansiktet även om smällen är bakifrån. Att Johan skulle få fyra och Robin noll kunde jag inte föreställa mig.

Kommer ni överklaga?

– Det skulle vi kunna göra, men då är väl kvartsfinalserien slut innan det beslutet kommer. Vi har inte tittat på det ännu och vi kommer inte göra det idag. Nu laddar vi för match ikväll.

Hur påverkar det här kvällens match?

– Vi ska göra en supermatch. Vi är laddade till tänderna. Vi gjorde en bra match senast och känner att vi är på gång. Det kommer bli en häxkittel i Umeå Energi Arena på alla sätt. Vi är galet på det här, avsluter Urban som även framför att han nu behöver någon timma att smälta beslutet.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar