IBK Dalen

Juridiska nämndens bedömning till att fria Nilsberth

Robin Nilsberth anmäldes för en tackling på Dalens Alexander Bodén. En tackling som inte leder till avstängning. Här är motiveringen från Juridiska nämnden.

Juridiska nämnden friade Robin Nilsberth i situationen med Alexander Bodén. Västerbottens-Kuriren har fått tillgång till domen.

JN D1617-31 Nilsberth SKÄL
”JN gör följande bedömning.
Av videosekvensen framgår att Robin Nilsberth i den aktuella händelsen håller fokus på bollen när denna är i luften på väg mot honom. Det är först när han befinner sig i motspelarens absoluta närhet som han skiftar fokus till denne. Robin Nilsberth utdelar då en tackling vars huvudsakliga kontakt riktas mot motspelarens bröstparti och inte mot huvudet. Mot bakgrund av dessa omständigheter samt den korta reaktionstid som föreligger går det inte, utifrån handlingarna i ärendet, att styrka att Robin Nilsberth medvetet utövat våld eller i vart fall upprätt otillbörligt i den bemärkelse som avses enligt 14 kap 2 § Riksidrottsförbundets stadgar. Robin Nilsberth träder in i situationen på ett tufft men i övrigt inte respektlöst sätt. Med anledning därav föreligger inte några skäl för att utdöma ytterligare bestraffning enligt Riksidrottsförbundets stadgar.
Anmälan lämnas därför utan bifall.”

– Jag har absolut inget att klaga på utan tycker att juridiska nämnden fattat helt rätt beslut. Vi är inte vana att vi får de här besluten med oss, sa Storvretas sportchef Kim Knudsen tidigare under dagen till Uppsala Nya Tidning.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar