IBK Dalen

Juridiska nämndens motivering till Erikssons avstängning

Dalens Johan Eriksson anmäldes för en situation med Storvretas Robin Nilsberth. Juridiska nämnden beslutade tidigare idag om 4 matchers avstängning. Läs juridiska nämndens bedömningen här.

Juridiska nämnden tilldömde Dalens Johan Eriksson fyra matchers avstängning för situationen med Storvretas Robin Nilsberth. Västerbottens-Kuriren har fått tillgång till domen.

JN D1617-32 Eriksson SKÄL
”JN gör följande bedömning.
Av videosekvensen framgår att Johan Eriksson söker upp motspelaren och med klubban som tillhygge riktar och medvetet utövar våld mot motspelarens huvud. Dessa förseelser ska enligt nämndens mening regelmässigt leda till bestraffning. JN anser att det varit fråga om ren vedergällning med anledning av vad som förevarit i situationen dessförinnan.
JN anser vidare att Johan Erikssons förseelse inte kan utgöra något annat än ett medvetet handlande och det får vid bedömningen anses som försvårande omständigheter att Eriksson använt sin klubba som tillhygge samt riktat våldet mot motspelarens huvud i en crosschecking-liknande rörelse. Våldet har orsakat en inte obetydlig smärta hos den angripne.
JN konstaterar således att det är styrkt att Johan Eriksson handlat på så vis som anmälan gör gällande och lägger denna till grund för sin prövning.
JN finner efter en samlad bedömning att Johan Eriksson gjort sig skyldig till våld enligt Riksidrottsförbundets stadgar 14 kap 2 § 8 punkten.
Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Johan Erikssons förseelse skall motsvara bestraffning i form av avstängning under en tid motsvarande fyra (4) matcher beräknat på det lag som han deltog i vid anmälningstillfället. Avstängningen ska således omfatta en tid motsvarande resterande kvartsfinalserie.”

Dalens tränare Urban Karlsson kommenterade tidigare under torsdagen beslutet.

– Jag tycker det är en stor skandal. Jag förstår inte hur juridiska nämnden tänker och jag såg aldrig det här komma. Det känns väldigt konstigt och jag såg det aldrig komma, säger Dalens tränare Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar