Foto: umeåcity.se
Allsvenskan

Poängkung till Umeå City

Umeå City som slutade på åttonde plats i allsvenskan norra har gjort klart med första nyförvärvet inför nästa säsong.

Umeå City har gjort klart med första nyförvärvet inför nästa säsong i Allsvenskan Norra. Det är 27-åriga Johan Flinkfelt som värvas från Gimonäs Umeå IF i Division 1 Norrland. Ett Gimonäs Umeå som inte lyckades ta sig vidare från kvalet upp till Allsvenskan Norra.

– För mig är Umeå City IBK en klassisk förening och att få chansen att spela allsvensk innebandy är en morot plus att Citys ledarstab med Daniel Jernberg och Lars Bergström ger mig en nytändning till att ta ytterligare ett steg i min karriär, berättar f.d. GUIF-spelaren Johan Flinkfelt, 27, till umeacity.se.

Flinkfelt har den här säsongen gjort 36 mål och 21 assist på 20 matcher hos Gimonäs.

– Johan besitter den egenskapen att vilja tävla både när det gäller träning och match. Vi vet redan nu att han kommer att stämpla in till varje träning och ytterligare höja ribban på kvalitén, säger Umeå Citys tränare Daniel Jernberg och fortsätter:

– Personligen gillar jag energispelare och ”Flinken” är utan tvekan en duktig tvåvägsspelare, speciellt i hans offensiv och förmåga att producera poäng. Vi skulle kunna matcha in han på de flesta positionerna men för dagen ser vi honom som en ny center till Umeå City IBK 2017/18.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar