Foto: Per Wiklund
Landslag

Ny förbundskapten i Tjeckien

Petri Kettunen blir ny förbundskapten i Tjeckien.

Mikael Hill presenterades för några veckor sedan som ny förbundskapten för det svensk herrlandslaget. Tidigare i februari blev det även klart att Finland byter förbundskapten till Petteri Nykky och att Petri Kettunen som ledda laget till guld får sluta. Nu har även Tjeckien bytt förbundskapten och det är Finlands tidigare kapten Kettunen som tar över det tjeckiska herrlandslaget.

Kontraktet med Kettunen är skrivet över hemma-VM i Prag 2018.

– Vi vill göra allt vi kan för att det ska bli succé i hemma-VM, därför förhandlade vi med de bästa i världen som har erfarenhet av krävande utmaningar som ett hemma-VM vilket kommer innebär stor press och förväntningar. Petri Kettunen kommer med stor erfarenhet vilket vi inte bara kommer använda för landslaget utan också för att utbilda våra innebandytränare Tjeckien, säger Tjeckiens Innebandyförbunds ordförande Filip Suman till cesskyflorbal.cz.

Petri Kettunen som har en lång meritlista med guldet i VM i Riga med Finland som senaste merit kommenterar:

– Det är en stor utmaning och en stor chans att träna det tjeckiska landslaget i hemma-VM vilket kommer bli ett stort innebandyevent i Tjeckien. I är övertygad att det tjeckiska har stor potential och min uppgift och min stora utmaning är att få ut full potential i VM 2018, sammanfattar Petri Kettunen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar