Foto: Idrottsfoto
Landslag

Mikael Hill kommenterar debutanterna

I den bruttotrupp som Mikael Hill tog ut till sommarens World games återfinns tre debutanter.

Tre debutanter i den bruttotrupp som Mikael Hill tagit ut till sommarens World Games. Det är Dalens målvakt Måns Parsjö Tegnér, Mullsjös Kim Ganevik och Växjös Ludwig Persson som för första gången är uttagna i a-landslaget. Förbundskapten Mikael Hill kommenterar de tre spelarna:

Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen

– Måns har fått ett jättelyft sedan han kom till Dalen och fick förtroende som förstamålvakt. Han har vuxit med det förtroendet och är en nyckelspelare i deras lagbygge. Han spelar med pondus och energi, som jag har lärt känna genom Guldsteget.

Kim Ganevik, Mullsjö AIS
– Han har gått framåt de två senaste säsongerna. Han står för mycket av det spelet som jag gillar och han är användbar både som center och forward. Det är en fantastiskt bra tvåvägsspelare och väldigt användbar i boxplay.

Ludwig Persson, Växjö IBK
– Ludwig är en spelare som jag fick upp ögonen för i Smålandslaget. På SSL-nivå fattade jag tyckte för honom för två år sedan när jag var tränare i Mullsjö och vi mötte Växjö i SM-kvartsfinal. I år har han slagit igenom på bred front. Han är med i Guldsteget och han är en stor spelare i Växjö som spelar alla delar av spelet. Han är väldigt viktigt för deras lag. Det ska bli jätteintressant att se hur han mäter sig internationellt. Han är en väldigt eftertänksam spelare med bra huvud.

Läs också: Hela bruttotruppen till World Games

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar