Linköping IBK

”Den här matchserien kommer man aldrig glömma”

Kvartsfinalserien Mullsjö-Linköping har varit oerhört jämn där Linköping hämtat upp underläge 1-3 till 3-3 i matcher. Ikväll fredag avgörs det. - Klart att vi med två segrar i ryggen kommer med en bra känsla. Mullsjö är i en annan sits, säger Linköpings Jesper Johansson.

Linköping har hämtat upp underläge 1-3 till 3-3 i kvartsfinalserien mot Mullsjö och ikväll avgörs vilka som tar sig till semifinal i en sjunde och avgörande match.

– Den här matchserien kommer man aldrig glömma. Det har varit riktigt tighta matchar. Jag tycket att det varit tempofyllda matcher med mycket vilja, fart och fläkt och jag tro det kommer bli det den här matchen också. Det blir nog inte avvaktande som det skulle kunna bli eftersom det är en så viktigt match.

Finns det ett övertag hos er efter upphämtningen?

– Vi har gjort det vi har planerat att göra och försökt följa vår gameplan. Den har korrigerats lite inför varje match och det känns som vi hittat rätt nu. Vi har haft ett litet övertag de senaste två matcher. Men nu i sista matcher blir de vinna eller försvinna. En match som avgör och klart att vi med två segrar i ryggen kommer med en bra känsla. Mullsjö är i en annan sits.

Vad talar för att ni tar er till semifinal?

– Vi är starka, tunga maskinen Linköping som aldrig ger upp. Det var aldrig något tveksamhet när vi låg under med 3-1 i matcher. Den här maskinen ska ta oss igenom det här och det är det som talar för att vi också gör det.

Matchserien har ju verkligen bjudit till även på läktaren med mycket och aktiv publik. Tänder det till det extra?

– Det är fantastiskt roligt att spela. Alla slutspelsmatcher i den här matchserien har varit fantastiskt kul och det är inte svårt att tagga igång. Vi får mycket hjälp både hemma och borta i Mullsjö, avslutar Johansson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar