Mullsjö AIS

Ganevik avstängd – Läs juridiska nämndens bedömning

Kim Ganevik stängs av från kvällens match efter spottloskan i kvartsfinal 5. Läs Juridiska nämndens beslut.

Juridiska Nämnden kom tidigare under fredagen med beslut gällande Mullsjös Kim Ganevik som stängs av från kvällens sjunde och avgörande kvartsfinal mot Linköping. Detta är nämndens bedömning:

Av videosekvensen får det enligt nämndens mening anses vara tillräckligt utrett att Kim Ganevik avsiktligen spottar mot Linköpings Supportrar, i syfte att träffa. Redan på denna grund har Kim Ganevik gjort sig skyldigt till sådant otillbörligt uppträdande som avses i 14 kap 2 § 7 punkten Rikidrottens stadgar. 

Då anmälare 1:s uppgifter gällande det inträffade får ställas mot Kim Ganeviks uppgifter anser JN emellertid att det inte är tillräckligt utrett att spottloskan från Kim Ganevik träffar anmälare 1. Anmälare 1 eller vittnet Andreas Karlsson har inte lämnat närmre redogörelse för detta varför dessa uppgifter ej kan tas för goda. 

Gällande straffvärdet finner JN efter en samlad bedömning att Kim Ganeviks förseelse skall motsvara bestraffning i form av avstängning under en tid motsvarande två (2) matcher beräknat på det lag som han deltog vid anmälningstillfället. 

JN noterar att Kim Ganevik enligt nämndens beslut den 28 mars 2017 varit avstängd under utredning och därmed avtjänat motsvarande en (1) match avstängning. Tiden för den slutgiltiga avstängningen skall då räknas från och med dagen för beslut om avstängning under utredning. 

JN beslutar att stänga av Kim Ganevik fr.o.m 28 mars till 31 mars. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning. 

Det framgår också i Juridiska nämndens beslut att beslutet inte är enhälligt då en part yrkar på minst 3 matchers avstängning.

Se situationen här

Mullsjös Sportchef Jesper Axell kommenterar till Innebandymagazinet. 

– Min enda kommentar är att jag inte kunde bry mig mindre. Det är totalt ointressant och spelar ingen roll. Vi spelar på de gubbar vi har, vi har en bred grupp och känner oss starka med den. Vi står inte och faller med en spelare, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell till Innebandymagazinet.

Läs hela Juridiska Nämndens beslut här och Ganeviks yttrande.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar