Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Astbrant efter förlusten: ”Det räckte ändå inte”

Linköping hämtade upp underläge 1-3 i matcher och i den avgörande sjunde matchen var Linköping nära att hämta upp. – Men det räckte ändå inte, säger Johan Astbrant.

Två SM-finaler i rad. I år skulle Linköping utmana om guldet. Men en knackig inledning på säsongen och även på kvartsfinalserien mot Mullsjö gav inte optimala förutsättningar till en ny final.

Linköping  lyckades komma tillbaka från underläge 1-3 i matcher till 3-3 och i den sjunde avgörande matchen inför storpublik i Nyhemshallen tappade Linköping till underläge 4-8. Ett underläge som hämtades upp och med 6 sekunder kvar reducerade Christian Mattsson till 7-8. I de sista sekunderna fanns chanser men det blev förlust och uttåg i kvartsfinal för Linköping.

– Det var nu vi skulle utmana på riktigt. Jag tycker att vi har en trupp som ska gå längre än så här och jag får ta på mig att vi inte fick ut max av laget i den här matchserien. Jag får analysera vad som gick fel, men med den här truppen måste jag lyckas få våra spelare att prestera bättre än de gjort, säger Astbrant till corren.se.

Knapp förlust i Linköping och det gick att ta på stämningen både på planen och bland supportrarna efter matchen. Uppgivet.

– Att komma in i omklädningsrummet och se 20 extremt besvikna spelare sitta knäpptysta – det gör rätt så ont faktiskt. Vi har slitit så förbannat hårt den här säsongen, med en usel start som vi reste oss ifrån och fick ihop allt på slutet. Men det räckte ändå inte.

Sportchef Johan Fredriksson är tydlig med att Astbrant har klubbens förtroende.

– Det är ingen tvekan om det, säger Fredriksson och själv kommenterar Astbrant:

– Det är egentligen inte min sak och bestämma om jag är rätt man att leda det här laget, det får sportgruppen svara på. Men det man kan säga är att det kommer bli en del renovering i truppen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar