Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Överlägsen inledning när Falun vann

Falun inledde imponerande mot Storvreta och gick ifrån till 6-0 efter halva matchen innan laget slog av på tempot. - En perfekt stark där vi har bra bolltempo och maler ner dem, säger Faluns Rasmus Enström.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:10
IBF Falun
6 - 1
Storvreta IBK

Semifinalserien Falun mot Storvreta igång och det var Falun som satte fart på spelet direkt i den första perioden. Allsvenskan Norras skyttekung Omar Aldeeb som med sin dubbellicens nu kan fokusera helt på spel i Falun inledde målskyttet tidigt i första perioden (Se målet här). En ledning som utökades till 4-0 för ett tämligen överlägset Falun i den första perioden.

– Inget som har fungerat i den första perioden. Vi har landslagsspelare i mitt lag som spelar som arslen. Det är mycket enkla grejer, ABC grejer som att vinna närmkamper och att täcka skott.  Jag är jättebesviken på vår första period. Men det är en första period av många och vi behöver inte riva upp himmel och jord utan får ta det steg för steg, sa Mattias Samuelsson efter den första perioden till TV4 Sport.

Desto gladare miner på målskytten Omar Aldeeb.

– De har sagt att jag inte ska tänka så mycket utan bara tuta och köra, säger Aldeeb.

Andra perioden fortsatte likt den första med övertag för Falun där Galante Carlström redan efter 61 sekunder utökade till 5-0. Vid 6-0 bytte Storvreta målvakt från Klintsten till Gustafsson som höll nollan resten av matchen. Ett mål gjorde Storvreta och det var Alexander Rudd som klev fram på straff. (en straff du kan se här)

Tredje perioden blev mållös och Falun slog av på takten samtidig som Storvreta fick lite mer ordning på sitt spel.

– Bra öppning på matchserien. En perfekt stark där vi har bra bolltempo och maler ner dem. Vi får fin utdelning på vårt spel och så ska vi fortsätta tycker jag, säger Rasmus Enström som också förklarar den avmattning av Faluns spel i andra halvan av matchen.

– Det är en lång matchserie så varför ska man bränna allt direkt, säger Enström.

Bittra miner i Storvreta och tränare Stefan Forsman var besviken och förbannad efter matchen.

– Allting är dåligt när det ser ut såhär. Vi har inte kommit upp i det varken jag eller laget. Kokar man ner skiten så är det 1-0 i matchen till dem och så får vi sopa bort skiten och göra oss klara för ny match. Jag är besviken över förlusten, förbannad på att iv har förlorat. Vreden jag har nu ska vi vända till matchen hemma i IFU, sa Forsman.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar