Innebandyfesten

Vöikers i final: ”Mer på fantasi än massa taktik & grejer”

Vöikers övertygande stort mot KAIS Mora och tog sig till final i USM P16. Två mål och två assist av Kasper Qvarfordt. - Vi går lite mer på fantasi än massa taktik och grejer. Fullpress och bara köra, säger Kasper Qvarfordt.

Sveriges fyra bästa P16 lag spelade sina semifinaler under lördagen och i matchen KAIS Mora mot Vöikers var det jämnt i en perioden. Sen tryckte Vöikers på gaspedalen och tog över matchen. Det vittnar inte minst skottstatistiken från de sista två perioderna med 10-25 i skott. Efter två perioden var Vöikers i ledning med 3-1, det tredje målet av Kasper Qvarfordt som utsågs till matchens lirare.

– Vi är ett väldigt annorlunda lag. Vi spelar nog inte som de flesta andra. Vi går lite mer på fantasi än massa taktik och grejer. Fullpress och bara köra, säger Qvarfordt

Fantasin fortsatte i den tredje perioden och det rann iväg till hela 8-2. Vöikers i SM-final.

– Svinkul. Vi rullar runt på alla 18 spelare. Det är väldigt starkt att kunna vinna såhär enkelt även att vi rullar på alla spelare. Det visar att vi har bred trupp.

I den andra semifinalen vann Lockerud Mariestad över Wibax Patriots med 4-3 vilket innebär att Lockerud Mariestad och Vöikers möts i final.

– Vi mötte ju Lockerud i förra steget. Det blev lika. Vi vet hur de spelar så jag tror vi har goda chanser. Det är inget annat som gäller än SM-guld, avslutar Qvarfordt.

Se hela intervjun med Kasper Qvarfordt i spelaren ovan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar