DJ18

RIG Umeå till final efter storseger

I den andra av DJ18 semifinalerna tog RIG Umeå en storseger över Hovslätt/Jönköping med hela 8-1. - Det känns jättebra, jättekul. Det har varit målet hela året, säger RIG Umeås lagkapten Tova Eriksson.

Semifinalen Hovslätt/Jönköping mot favorittippade RIG Umeå inleddes något avvaktande från båda lagen och det var tydligt att RIG Umeå hade mer att ge. Först i den andra perioden, där Tova Eriksson gav laget ledningen redan efter 25 sekunder började RIG komma igång med spelet mer och mer mot en Hovslätt/Jönköping som stod emot bra.

– Vi börjar lite halvsvagt. Det var lite nervöst. Sen kommer vi in i det mer och två och tre kontrollerar vi ganska bra. Vi har en jättebra spelplan med bra spelare på alla positioner, säger Tova Eriksson.

Viktigt spelare för RIG Umeå är Ellen Bäckstedt som i den tredje perioden gjorde sitt andra mål i matchen redan efter 40 sekunder och fullbordade sitt hattrick till 6-0 med elva minuter kvar av matchen. 6-0 underläge för Hovslätt/Jönköping som inte hade vad som krävdes för att komma ikapp. Till slut skrevs slutresultatet till 8-1 seger för RIG Umeå och imorgon lördag väntar SM-final.

– Det känns jättebra, jättekul. Det har varit målet hela året.

En SM-final mot Rönnby Västerås vilket är Tova Erikssons gamla lag.

– Ja tror det blir jättetuff match. Det är ju mitt gamla lag så det blir en speciell match. Lite jobbigt, man känner ju alla i laget och så. Men det blir kul, säger Eriksson.