DJ18

Rönnby Västerås i final: ”Vi har en sån otrolig lagmoral”

Rönnby Västerås DJ18 lag har tagit sig vidare till SM-final efter övertygande 8-1 mot Telge. - Nu är det obeskrivligt, säger Rönnby Västerås lagkapten Rebecka Lindfors.

Rönnby Västerås som har lag i SM-slutspelet både i JAS och i DJ18 mötte i semifinalen för DJ 18 Telge SIBK. En match där SSL-rutinerade Jonna Sjöberg inledde målskyttet.

Telge stod emot Rönnbys offensiv bra i den första perioden men mattades allt mer av ju längre matchen gick. Med god rörlighet och ett kreativt anfallsspel utökade Rönnby sin ledning till 6-0 efter två perioden och matchen var i stort sett avgjord.

– Vi börjar starkt och vi fortsätter genom hela matchen och inte viker ner oss utan vi fortsätter spela vårt spel även om de ändrar sitt. Vi har en sån otrolig lagmoral och ingen spelare viker ner sig, alla gör alltid sitt yttersta för laget. Det är så fint att se, säger Rönnby Västerås lagkapten Rebecka Lindfors.

Inte förrän vid drygt åtta minuter kvar av matchen gör Telge sitt första mål i en match som slutar hela 8-1 till Rönnby som är vidare till SM-final. En final där laget möter Jönköping/Hovslätt eller RIG Umeå.

Känslan att vara i SM-final? 

– Nu är det obeskrivligt. Man kommer nog samla sig lite ikväll så att man kan tagga om. Nu är det skitkul, säger Lindfors.

Se hela intervjun med Rebecka Lindfors i spelaren ovan. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar