Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Ny roll för Johan Astbrant

Linköping ändrar om i ledarstaben. Johan Astbrant blir manager och matchcoach samtidigt som klubben letar efter ny tränare.

Linköping ändrar i organisationen kring herrlaget. Huvudtränare Johan Astbrant får ny roll.

– I grunden handlar det om att vår sportchef Johan Fredriksson haft alldeles för mycket att göra. Nu blir hans roll istället team manager där han får ansvar för att jobba med organisationen och utveckla den, säger Astbrant till Corren.se.

Den nya rollen för Astbrant får titeln manager med rollen att hitta nya spelare och förhandla kontrakt med både nya och redan befintliga spelare. Dessutom kommer Astbrant ha rollen som matchcoach.

– Dessutom kommer jag ingå i en tränarkonstellation där jag blir matchcoach. Jag kommer vara med på alla träningar, men det operativa där är tanken att en ny tränare ska ha hand om. De exakta formerna för arbetet får vi sätta när denne är på plats.

Vem som blir ny tränare för Linköping är ett arbetet där personen väntas presenteras först efter SM-finalerna 22 april.

– Att hitta en ny tränare till kommande säsong har varit en process som vi startade redan under den här säsongen. Det tar tid, men för oss handlar det om att få in en person med rätt värderingar för den här föreningen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar