Andreas Nord (t.v) Foto: Leif Jirebeck
Allsvenskan

Linköping värvar från Jönköping

Linköping har gjort klart med ett nytt nyförvärv. Det är forwarden Andreas Nordh som byter Jönköping till Linköping.

Linköping har gjort klart med en ny spelare till nästa säsong. Det är forwarden Andreas Nordh som byter från SSL-nykomlingen Jönköping till Linköping.

– Andreas är en speedig spelare med snabba fötter och en bra spelförståelse. Han är en bra rightskytt som vi kan använda både som center och vänsterforward, säger Linköpings manager Johan Astbrant i ett pressmeddelande.

Nordh som spelat i Jönköping i hela 7 säsonger har under de åren gjort 109 mål och 50 assist och varit en viktig de i Jönköping resa tillbaka till SSL. Nu väntar ett nytt lag och en ny utmaning.

– Det känns som ett steg i rätt riktning för mig och min utveckling. Jag kommer till en större klubb som spelat två SM-finaler och har en hög målsättning då man siktar på SM-guld. För mig känns det mycket motiverande då jag tidigare spelat i allsvenskan och slagits i botten på Superligan, säger Nordh till Linköpings hemsida.

Nordh som den här säsongen gjorde Nordh 22 mål och 15 assist i allsvenskan och 3 mål i kvalet beskriver sig själv som spelare:

– En mönsterbrytare som använder min snabbhet och explosivitet för att göra oväntade saker på planen. Nu handlar det om att jag måste tuffa till mig rejält.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar