Foto: Idrottsfoto
IBK Dalen

Back förlänger med IBK Dalen

Dalen förlänger med backen Henrik Sjöström. Nya kontraktet är skrivit på 3 år.

Dalenbacken Henrik Sjöström har skrivit ett nytt kontrakt med klubben för ytterligare tre säsonger. Han fick stora delar av fjolårssäsongen förstörd på grund av en skada och nu ligger fullt fokus på kommande utmaningar.

– Målsättningen blir givetvis att vinna SM-guld. Vi åkte ut i kvartsfinal i år och semifinal året innan det. Och det är ju självklart inget vi är nöjda med. Vi måste se till att komma mer förberedda inför den här säsongen och ställa högre krav på varandra. Jag har bara en bild framför mig, och det är att spela SM-final nästa år, säger Henrik Sjöström i ett pressmeddelande.

Sjösröm kom till IBK Dalen inför säsongen 2015/2016 och hade innan det spelat närmast i allsvenska Umeå City IBK.

– Jag förlängde mitt kontrakt för att jag har förtroende för klubben och jag känner att klubben har förtroende för mig. Jag har utvecklats enormt sedan jag kom till IBK Dalen och vill fortsätta utvecklas här, så det var egentligen inget svårt beslut, säger Sjöström.

Henrik Sjöström fick dock stora delar av fjolårsäsongen spolierad. Den 21-årige försvarsspelaren åkte på en hjärnskakning under träning. En skada som höll honom borta från spel i närmare tre månader.

– Jag är ruskigt laddad på en ny säsong då förra blev förstörd av hjärnskakningen jag drog på mig. Den är bara att glömma och blicka framåt, berättar Henrik Sjöström.

Klubben ser självklart positivt på att man lyckats knyta till sig Henrik Sjöström i ytterligare tre säsonger.

– Det känns jättebra att Henrik har bestämt sig för att skriva på ett nytt kontrakt med oss. Han är en kille som alltid tillför positiv energi till laget på både på plan och på sidan. Jag tror att Henrik kommer att fortsätta och utvecklas hos oss och han kommer att bli en viktig ledare under de närmaste säsongerna, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar