Foto: Idrottsfoto
Linköping IBK

KLART: Linköping värvar målvakt

Linköping värvar målvakten Jonas Gustafsson från Storvreta. Det nya kontraktet är skrivet på två år.

Linköping som inte förnyat kontraktet med målvakten Henrik Quist har värvat Storvretas andramålvakt Jonas Gustafsson. Det kontraktet är skrivet på två år.

– De var med från början till slut. Jag visste att de kanske kunde behöva en målvakt och de är ju ett topplag. Linköping är ju en bra klubb med bra ambitioner. De har varit med hela tiden i tanken och även om det kom in andra klubbar längs vägen så kändes de som förstavalet. En bra stad, bra coach och allt runtomkring, säger Jonas Gustafsson till ibnytt.se

Jonas Gustafsson som kom till Storvreta till säsongen 2015/16 har under sina två år mött Linköping flertalet gånger och säger såhär om sin nya klubb:

– Framförallt så har de varit kände för att vara storvuxna även om det kanske gås ifrån lite nu med Harnesk. Harnesk som jag också har koll på sedan tidigare. De bygger från grunden med ett starkt försvar som det varit i Storvreta och det gillar jag.

Gustafsson som framförallt agerat andramålvakt bakom Viktor Klintsten förväntar sig en annan roll i Linköping.

– Framförallt vill jag ha möjligheten att konkurrera om förstaspaden. Kände att jag var lite fast i Storvreta för att utvecklas vidare. Förhoppningsvis kan jag och Laakso som det också blir sporra varandra vidare. Vi börjar på ganska lika villkor.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar