IBK Dalen

Ny spelare från Gamla Stan till Dalen

IBK Dalen har skrivit ett treårskontakt med Alexander Hedlund, tidigare Gamla Stan IBK i division 1.

21-årige Alexander Hedlund byter Gamla Stan IBK i division 1 mot IBK Dalen i Svenska superligan där han tecknat ett treårskontrakt.Hedlund har de fyra senaste säsongerna gjort 140 poäng på 67 matcher i division 1 med klubbarna Gamla Stan IBK och Skellefteå IBK.

– Det känns väldigt bra att allt är klart. Självklart är det en ganska stor skillnad mellan SSL och div 1 men jag känner mig redo för att spela i SSL, säger Alexander Hedlund till IBK Dalens hemsida och fortsätter:

– Laget verkar väldigt revanschsuget efter kvartsfinalförlusten mot Storvreta. Killarna i laget känns härliga och seriösa när man tränar, så det är ju ett stort plus. Det kanske låter lite klyschigt men min kortsiktiga målsättning är att utvecklas och få så mycket speltid som möjligt. Sedan är det långsiktiga målet att vinna SM-guld med IBK Dalen, säger Alexander Hedlund.

Klubbdirektören Urban Karlsson är givetvis nöjd med det senaste tillskottet:

-Alexander har under den senaste säsongen varit en av div 1 Norra bästa forwards och vi har följt honom under en längre tid och vi tror att det är dags för honom att ta steget upp till Superligan. Vi är väldigt nöjda med att han valde oss och det kommer att bli intressant att följa Alexander fortsätta utveckling, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Sedan tidigare har även Pär Forsman anslutit till Dalen från Gamla Stan.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar