Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

KLART: Landslagsback till Storvreta

Landslagsbacken Tobias Gustafsson värvas till Storvreta från Linköping.

Storvreta IBK värvar Tobias Gustafsson från Linköping.

– Tobias Gustafsson är en klassvärvning. Vi får en modern back, som spelar med fart, som har ett riktigt bra skott och som är mycket stark såväl defensivt som offensivt. Han är mycket duktig en mot en både med och utan boll, säger chefstränare Stefan Forsman i ett pressmeddelande och fortsätter

– Tobias är perfekt för Storvreta IBKs framtidsbygge. Han är i sin bästa ålder, han är redan en rutinerad landslagsspelare och jag ser att han med sitt spel kan komma leda vårt lag, avslutar Forsman.

Gustafsson gjorde den här säsongen totalt 16 mål och 19 assist för sitt Linköping och var dessutom en av de bättre svenska spelarna i VM i Riga i december. Gustafsson som hade ett år kvar på kontraktet kommenterar själv övergången:

– Jag är väldigt glad över, att klubbarna har kommit överens och möjliggör en flytt för mig redan i år. Storvreta är en professionell klubb med enorm kapacitet, som kommer kunna ge mig förutsättningarna till att ta nästa steg i min innebandykarriär, säger Tobias Gustafsson och fortsätter:

-Jag kommer bidra med framförallt min snabbhet och spelförståelse men hoppas också kunna smitta av mig med min inställning och strävan efter att hela tiden försöka bli bättre. Jag har som ambition att utveckla min offensiv och bli en mer komplett spelare. Sen vill jag såklart vara med på resan att ta tillbaka guldet till Uppsala, avslutar Tobias Gustafsson.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar