Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Gustafsson externt finansierad

Värvningen av Tobias Gustafsson är externt finansierad av Storvreta. Pengar som motsvarar en tredjedel av Linköpings spelarbudget.

Att Tobias Gustafsson lämnar Linköping för Storvreta blev klart igår söndag. En tung förlust för Linköping.

– Vi tappar en fantastisk innebandyspelare men för att bygga ett lag krävs så mycket mer. Vi har haft problemet under flera säsonger där Tobbe velat lämna Linköping som stad och då är det svårt att se om honom som den ”ryggradsspelare” vi önskat, säger klubbens manager Johan Astbrant till Linköpings hemsida och utvecklar:

– När nu Storvreta var beredda att lägga den summa vi begärt så ser vi ingen anledning att behålla Tobias. Med övergångssumman och Tobias kontrakt inräknat så får vi in mer än en tredjedel av vår spelarbudget, säger Astbrant.

Exakta summan som Gustafsson kostar vill inte någon av klubbarna gå ut med. Enligt Expressen ska det röra sig om en övergångssumma på 300 000kr.

– Tobbe är helt och hållet externt finansierad och inte ur befintlig budget, säger Storvretas Sportchef Kim Knudsen till Uppsala Nya Tidning och fortsätter:

– Det är från befintliga sponsorer och även folk som inte är sponsorer. Det har jobbats stenhårt med det här i tre veckor sedan vi beslutade att gå all in.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar