Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo skriver nytt kontrakt med William Lindh

Pixbo Wallenstam förlänger kontraktet med 21-åriga William Lindh.

William Lindh, 21, som de senaste två åren spelat med Pixbo Wallenstams lag i Svenska Superligan har förlängt ytterligare två år med klubben.

– Han är den spelare som tog störst kliv av alla under förra säsongen, säger sportchef Olle Carlsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

-Vi ser en stor potential i hans fortsatta utveckling de kommande åren. William är kompromisslös i sitt spel och ger alltid allt samtidigt som han är en stark pådrivare både på träning och match. Vi är glada att William som den göteborgare han är och med sitt stora Pixbohjärta kommer spela ytterligare två säsonger i Pixbo Wallenstam.

Herrlagets nya huvudtränare Jonas Eliasson är också glad att William förlänger:

-Jag har alltid gillat Williams inställning. Han ger alltid allt för lagets bästa. Han är stark i kroppen och går in i närkamper till hundra procent. Jag hoppas att han fortsätter sin utveckling i samma takt. Det känns väldigt bra att William vill fortsätta sin karriär i Pixbo Wallenstam.

William Lindh själv tyckte det kändes helt naturligt att förlänga med klubben.

– Jag kände att jag inte var klar varken med Svenska Superligan eller Chalmers. Och sedan skulle man inte klara sig utan gubbarna i omklädningsrummet heller.

Till nästa säsong kommer en ny huvudtränare och det tror William kommer att betyda förändring.
– Jag tror säsongen kommer vara av annorlunda karaktär ur ett Pixbo-perspektiv, slutspel är nog ingen självklarhet. Med det sagt innebär ju det även en möjligheternas säsong. Jag har stora förhoppningar på Jonas då jag känner honom sen tidigare och vet vad han går för, han är helt rätt gubbe för att få alla att höja sig. Lyckas vi med det kan det bli en väldigt rolig säsong och verkligen något att bygga vidare på.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar