Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Sirius värvar från Finland

Sirius värvar Kevin Söderling från finska EräViikingit.

Sirius värvar Kevin Söderling från finska EräViikingit. Den gångna säsongen producerade Söderling 29 poäng, fördelat på 15 mål och 14 assist, i Salibandyliiga. I slutspelet gjorde Söderling 9 mål och 8 assist.

– Detta är ytterligare en pusselbit för att få laget att ta nästa steg. Kevin har haft en fantastisk utveckling senaste säsongen som resulterade i landslagsdebut och final i finska slutspelet. Kevin är en power-forward som kommer bidra med fysisk styrka och förhoppningsvis poäng, säger Nicklas Stuxgren, sportchef för Sirius Innebandy till Sirius hemsida.

Söderling som flyttar till Sverige för att studera på Uppsala Universitet.

– Jag har en studieplats vid Uppsala Universitet så när Sirius visade att de verkligen vill ha mig och att de tror att jag kan ta en bra roll i laget kändes det som en perfekt kombination för innebandyn och studierna. Dessutom har SSL alltid varit en dröm. Jag har också bara hört positiva saker om föreningen och laget, säger Söderling.

I EräViikingit som tog final där laget föll mot Classic i finalen har Söderling varit en trogen poänggörare. Han beskriver själv sin spelstil såhär:

– Jag är en spelare vars styrkor ligger i anfallsspelet. Jag har alltid gjort mycket mål så jag tycker att jag är en målskytt men har de senaste säsongerna också utvecklats mycket som passningsspelare. Jag är snabb och relativt storväxt, säger Söderling och blickar fram mot nästa säsong:

– På ett personligt plan vill jag utvecklas som spelare på alla delområden och ta en ordinarie plats i laget. Som lag hoppas jag att vi tar oss till slutspel.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar