Foto: Per Wiklund
Landslag

Träningar i fokus för damlandslaget

Imorgon lördag samlas damlandslaget för ett uppstartsläger inför VM i december.

Mellan den 3-7 juni samlas damlandslaget i Borlänge för det som beskrivits som ett uppstartsläger inför VM i december. Ett läger där förbundskapten Andreas Lundmark tagit närmare 30 spelare.

– Det känns som det kommer bli ett gediget läger. Vi har ju haft ganska få träningstillfällen det här året och vill komma ikapp. Vi har ju egentligen bara matchat och haft 1-2 träningar. Därför kommer vi träna ganska mycket innebandy. Sen är ju tjejerna i en fast där de har försäsong just nu och det kommer bli den typen av träningar också. Den tredje delen är teambuilding, säger förbundskapten Andreas Lundmark.

Vad spelmässigt är det som ni känner att ni behöver fokusera på träningsmässigt? 

– Både försvarsspel och offensivt spel. Det hänger ju ihop. Det är vart vi vill vinna boll och och vad vi ska göra när vi vunnit. Sådana saker kommer vi fokusera på i spelet.

Hur ligger ni till spelmässigt mot vad ni vill vara? 

– Det är både och. Jag tycker vi ligger väldigt bra till utefter hur vi vill möta Finland. Där ligger vi i bra fas. Mot Schweiz däremot behöver vi hitta andra lösningar och alternativ och det är något vi ska jobba fram tillsammans.

Lundmark har fått två återbud till lägret. Dels är det Josefina Eiremo som väljer att lägga klubban på hyllan och backen Elin Reinestrand som valt att tacka nej till landslaget. Lundmark har inte kallat in någon ersättare som utespelare, däremot kommer Endres målvakt Sophia Lundmark vara med på lägret.

– Vi har kallat in en femte målvakt. Det har att göra med att det är osäkert hur mycket de fyra målvakterna kan vara med på träningarna. Sophia är också med och konkurrerar om platserna i landslaget och då ska hon vara med.

En av spelarena som inte är med är Josefina Eiremo som bestämt sig för att sluta. Eiremo som även varit lagkapten i landslaget. Till det här lägret har en ny lagkapten inte utsetts.

– Vi har inte utsett någon ännu. I ett landslag måste det vara en spelare vi har väldigt stort förtroende för. Det är en process vi har börjat för kanske ett är sedan och där har vi inte landat ännu. Det var länge osäkert om hon skulle fortsätta och nu när det inte blev så får vi ta tag i den. Josefina är fantastisk och det blir svårt att ersätta, avslutar Lundmark.

LÄS OCKSÅ: Spelarna som är med på VM-lägret

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Fler artiklar