Foto: Idrottsfoto
IK Sirius IBK

Poängspelare fortsätter i Sirius: ”Göra min bästa säsong hittills”

Sirius poängörare Peter Berlin fortsätter i klubben. - Jag har som personligt mål att göra min bästa säsong hittills, säger Berlin.

Sirius Peter Berlin som förra säsongen gjorde 21 mål 13 assist har skrivit på för ytterligare en säsong.

– Det var absolut inget enkelt beslut även om jag relativt tidigt kände att jag ville fortsätta. Har en social situation med familj och jobb som jag behöver ta hänsyn till men med bra support hemifrån och med många som hjälper till får jag ihop minst en säsong till. Sen känns det verkligen som att föreningen tar stora steg framåt hela tiden och det är någonting jag vill vara en del av så länge det är möjligt, säger Peter Berlin till Sirius hemsida.

Berlin kom till Sirius till säsongen 2011/12 från FBC Uppsala och redan första säsongen i SSL gjorde han 19 mål och 10. Sedan dess har poängproduktionen fortsatt över 30 poäng per säsong med en toppnotering i SSL för Berling på 49 poäng säsongen 2013/14.

– Utveckligen har varit enorm, framförallt de senaste åren. Träningsmöjligheterna i IFU Arena och det nära samarbetet med Muskelcentrum är sjukt bra och framförallt mycket proffsigare än innan och det bidrar massor till att utveckla oss som spelare ännu mer.

Nästa säsong är siktet inställd på att ta ytterligare steg. Både för Berlin själv men också för Sirius som lag.

– Det skulle självklart vara svinkul att bidra med massa mål/poäng och jag har som personligt mål att göra min bästa säsong hittills men det viktigaste är att vi som lag gör en bra säsong och når våra mål, säger Berlin och fortsätter:

– Jag tycker truppen känns starkare än någonsin. Stommen är kvar, spetsat med några väldigt fina värvningar så mina förhoppningar är helt klart att vi når slutspel.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar