Foto: Per Wiklund/Eva Ohlström
IK Sirius FBC

FBC Uppsala blir Sirius

I måndags presenterade IK Sirius IBK och FBC Uppsala förändringen som innebär att FBC Uppsala går in i Sirius organisation.

Som vi på ibnytt.se tidigare har skrivit om så har det varit på förslag att Uppsalaklubben FBC Uppsala ska gå samman och in i IK Sirius organisation. I måndags presenterades det på en presskonferens.

– Väldigt glädjande har vi nått beslut att gå ihop i de två föreningarna. Samtalen har intensifierats under våren och det har varit ganska många samtal och mycket arbete för att få ihop det och skapa den tydlighet och klarhet som vi vill för att det ska kännas bra och att vi ska vara överrens om vart vi är på väg, säger Sirius Innebandys ordförande Peter Tornberg under presskonferensen.

Att klubbarnas slås ihop har sin bakgrund i gemensamma drivkrafter.

– I erfarenheten ligger det att det inte är helt lätt att själv bedriva och vidareutveckla en hållbar och framgångsrik verksamhet. Därför tycker jag att det är jättekul och spännande med de här diskussionerna och samtalet som varit med Sirius i ett par år nu som tillslut har blivit ett samgående, säger FBC Uppsalas ordförande Hannes Morger och utvecklar

– Jag och vi i FBC Uppsala ser fram emot att tillhöra det här starka varumärket som Sirius är och ser fram emot att fortsätta utveckla oss att vara ledande både i Uppland och Sverige på ett ansvarsfullt sätt, säger Morger.

Ur Sirius perspektiv har klubben resonerat kring en ökad satsning på damsidan.

– Vi har historiskt varit mer av en pojk- och herrförening där vi varit starka, framförallt tydliggjort genom vårat SSL-lag herrlag. Vi har sedan några år haft ett damlag som klättrat genom seriesystemet. men vi har traditionellt varit mer av en pojk och herrförening. Det har inte speglat våran ambition utan vi har strävat utefter att vara en pojk, flick, dam- och herrförening, säger Peter Tornberg och utvecklar:

– De diskussionerna vi haft med med FBC så känns det väldigt självklart med våra ambitioner att skapa en verksamhet från minska småtjejerna till en elitverksamhet. Vi vill helt enkelt skapa bästa förutsättningar för tjejer och killar att utvecklas och bli elitspelare i vår förening.

Samgåendet gäller FBC Uppsalas SSL-lag och damjuniorlag. Ungdomsverksamheten kommer fortsätta i den förening som heter FBC Uppsala Ungdom. SSL-laget kommer att heta Sirius. Formellt så kommer det vara två föreningar men kommer bedrivas under Sirius Innebandy.

– Jag ett Siriushjärta i mig då jag spelat både innebandy i Sirius förut och vanlig isbandy i Sirius.  Sirius är en bra förening och det känns som vi kan ta nästa steg i vår satsning, säger landslagsspelaren Klara Molin.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar