IK Sirius FBC

SSL herr- och damklubb kan slås ihop

Sirius och Uppsala analyserar om framtida samgående mellan föreningarna. "Med ett samgående ser vi ett flertal organisatoriska och ekonomiska synergieffekter"

Diskussioner pågår mellan IK Sirius IBK och FBC Uppsala om en sammanslagning mellan föreningarna meddelar de båda gemensamt i ett pressmeddelande.

”Med ett samgående ser vi ett flertal organisatoriska och ekonomiska synergieffekter, inte minst vad gäller ett för Uppsala unikt gemensamt varumärke både för dam- och herrelit.

Vi är för närvarande fokuserade på att analysera de olika delarna av verksamheterna och vilka konsekvenser ett samgående medför. Av stor vikt är givetvis att analysera den ekonomiska aspekten där båda föreningarna var för sig har ekonomier i balans.”

I årets superliga placerade sig båda SSL-lagen på plats 9, precis utanför slutspelsplats. Ambitionen är dock att inom en treårsperiod etablera sig som stabila slutspelslag som slåss om medaljerna. En fortsatt spelarutveckling, både i egen regi och i olika samarbeten med andra föreningar, ger möjlighet att fortsatt vara elitlag med hög andel lokalt fostrade spelare.

I pressmeddelandet förtydligas även att det gäller FBC Uppsalas elit/senior-verksamhet och inte ungdomsverksamheten.

– En hopslagning skulle skapa en starkare organisation för framtiden och ge båda våra elitlag bättre förutsättningar för att slåss i Sverigetoppen på sikt. Ett samarbete skulle kunna få flera bra effekter och skapa ett starkt varumärke, säger FBC Uppsalas ordförande Hannes Morger till Uppsala Nya Tidning.

−Det skulle bli ett unikt varumärke i Uppsala med båda dam- och herrlag på elitnivå. Förhoppningsvis kan det hjälpa oss att hitta sponsorer och samarbetspartners som tycker att detta är viktigt. Vi skyndar långsamt i frågan och det är långsiktigt och hårt arbete som ligger framför. Vi är positiva till idén men det återstår detaljer som ska diskuteras och formella steg att ta, säger Peter Tornberg, ordförande i IK Sirius.

Uppdaterat 2017-04-24, 08:45:

Om det beslutas om hopslagning innebär det att FBC Uppsala byter namn till Sirius och spelar i deras tröjor. Klubbarna blir systerföreningar eftersom svenska innebandyförbundets inte tillåter att ett lag ger sin plats i superligan till en annan.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar