Foto: Per Wiklund
Landslag

Puskala fortsätter leda U19-herrlandslaget

U19-herrlandslagets förbundskapten Markus Puskala tar sikte mot VM 2021.

U19-herrlandslaget har förlorat de två senaste VM-finalerna under ledning av förbundskapten Markus Puskala. Den senaste i maj då Tjeckien vann med 8-2. Nu står det klart att Puskala får fortsatt förtroende som förbundskapten.

— Jag är glad över att Markus har tackat till en förlängning över U19-VM 2021. Han har ett ledarskap som passar mycket bra in i den verksamhet vi vill bedriva. Jag känner mig förväntansfull och har stora förhoppningar att det fortsatta arbetet kommer leda till att laget är redo för nästa steg i Tjeckien 2021, säger Svensks Innebandys landslagschef Joakim Lindström till innebandy.se 

Puskala själv kommenterar förlängningen:

— Det känns jätteinspirerande och väldigt kul. Det är bland det absolut roligaste och bästa innebandyuppdraget man kan ha. Jag är glad att jag fick frågan och det var inte svårt att tacka ja. Jag känner mig väldigt laddad, säger han.

Nu är siktet inställt på VM 2021 som spelas i Tjeckien.

— Vi ska göra allt vi kan för att komma längst upp på tronen igen, säger han.

Först ut med de nya kullarna som tar sikte mot VM är en Finnkamp den 6-7 september. Sedan väntar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i november. Där är de uttagningsbara spelarna födda 2001-2002.

— Det är sedan 02:orna som ska spela VM 2021, och vi kan också ta ut 03:or. Vi har följt de här spelarna länge, från Sweden Floorball Youth Camp och RIG-uttagningar till SDF-SM och Innebandyfesten. Vi har bra koll på kullarna och nu ska den bilden förstärkas med regionala läger under hösten, säger Puskala.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar