Foto: Adam Troy
Landslag

Landslagen plockar in målvaktstränare

Svenska Innebandyförbundet för en satsning på målvakterna i landslagen och plockar in målvaktstränaren Per Falk i ledarstaberna som ansvarig för målvaktsutvecklingen.

– En del är att stötta och ge fokus till målvakterna under turneringar och samlingar. Det kan handla om allt från ren pepp till att analysera olika situationer eller hot. Den andra delen handlar om att hjälpa förbundskaptenerna på hemmaplan och hålla ett extra par ögon på SSL-målvakterna. Den tredje delen är att jag ska scouta motståndarmålvakterna och söka efter deras styrkor och svagheter för att hjälpa vår offensiv i spelet, säger Per Falk till innebandy.se 

Landslagschef Joakim Lindström beskriver förstärkningen till ledarstaben.

– Vi har samarbetat med Per inom en rad olika utvecklingsprojekt, så vi känner honom väl. Han kommer att tillföra engagemang och kunskap både till en grupp målvakter och till förbundskaptenerna, säger han och tillägger: 

– Det är mycket glädjande och spännande att gå in i den nya säsongen med två nya funktioner i Per Falk och Sofie Andersson (psykolog) på plats. Det är två perspektiv vi har velat stärka under en tid och som förhoppningsvis sätter avtryck i vår utveckling som landslag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar