Foto: Per Wiklund
Landslag

Nytt upplägg på VM-kvalet

Herrlandslagets VM-kval avslutas med finalmatch.

När det svenska landslaget spelar VM-kval brukar det för det mesta handla om en transportsträcka och storsegrar. När herrlandslaget i månadsskifete januari/februari kvalar till VM i Helsingsfors 2020 blir det en ny avslutning. Vinnarna i i Sveriges kvalgrupp kommer avsluta med att möta vinnarna i den andra kvalgruppen som spelas på samma ort.

— Nu finns chansen att spela för något hela vägen, säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se

Herrlandslaget möter Polen, Slovenien och Ukraina och i den andra kvalgruppen spelar hemmakvalnationen Danmark smot Storbritannien, Estland och Island. Motståndet är ligger långt ifrån Sverige i världsrankingen och det spås som vanligt bli enkla segrar. Hill ser dock detta som en viktig helg.

— Det är alltid bra att spela landskamper där vi har stort bollinnehav. Vi kommer att få träna på vårt anfallsspel där vi vill stå för positiv innebandy och göra avtryck som ambassadörer för sporten.

Det blir första gången Sverige möter Ukraina.

— På så sätt blir det kul att möta en ny nation. Varje tillfälle vi ses är viktigt för oss för att få ihop gruppen. Det är anfallsspelet som vi främst kan jobba med under VM-kvalet, men också att svetsa samman gruppen, säger Hill.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar