Övrigt

Svensk innebandy

Det första som kommer att tänka på är att vem som var den första uppfinnaren av innebandyn, för om du ser tillbaka i historien så kom du till att veta att Sverige, Kanada och USA hävdar att deras Sverige, Kanada och USA hävdar att de var först började innebandy. Men det var inte sant, bara Sverige var det första landet som startade innebandy 1968 i Göteborg. I Sverige är innebandyns styrande organ Svenska Innebandyförbundet. Den 7 november 1981 grundades den i Sala och deras första årsmöte hölls den 20 mars 1982 där alla de 15 klubbmedlemmarna deltog.

För att vara svensk medborgare vet vi att svensk innebandy är mest känd inom betting. Bonus-kampanjkod.se är en sajt där du kan hitta allt på ett ställe, du kan få bonusar, erbjudande att betta och casino. Om du är en nybörjare eller proffsspelare ger vi dig den bästa guiden och informationen för ditt skoj eftersom Adour din passion är relaterad till sport och vadslagning. Onlinespel är enklare än att satsa på en specifik plats, ibland vill man inte åka någonstans utan man vill spela och satsa. Den har fantastiska fakta och erbjudanden för sina spelälskande spelare. Vad du behöver exakt är ett spelkonto på den sidan, en bra anslutning, någon form av mobil, surfplatta eller PC.

Därefter utvecklas intresset hos fler och nästan mer än 100 våningars klubb tillverkad i Sverige 1984. Den blev en fristående förening den 22 nov 1985. Svensk innebandy är den första snabbväxande sporten i Sverige någonsin. Deras huvudkontor ligger i Solna. Med tiden har antalet klubbar ökat på grund av svenska spelares intresse och 1990 skapades över 1000 svenska innebandyklubbar. Den viktigaste delen är att över 25 000 spelare var officiellt registrerade i dessa klubbar. På svenska var det första innebandy-VM en spelare 1996. Deras spelare gjorde historiskt rekord genom att besegra Finland med 5-0 i Globen, Stockholm. Idag finns det mer än 120 000 spelare som är officiellt registrerade i svenska klubbar. 2017 placerades innebandyn med Tjeckien i Special Olympics och vann guldmedaljen i Österrike. 

Nu blir svensk innebandy permanent en del av Special Olympics. I vinterspel kommer ett enormt evenemang att anordnas där fyra lag från Nordamerika kommer att tävla om nästa Special Olympics. I den internationella innebandytävlingen kommer Trinidad mot Tobago och Arizona/Texas med Jamaica att tävla med varandra. För första gången i historien spelades innebandy i världsspelen 2017. De sex plågade som värd för Polen vann Sverige. Dessutom kommer innebandy att spela 2022 i världsspel. Dessa världsspel 2022 kommer att hållas i Birmingham och Alabama. Den första nordamerikanska innebandyligan startade i juni 2022 och detta kommer att vara första gången som innebandytillväxten ägde rum i USA och Kanada.

Redaktionen ibnytt.se

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar