Foto: Privat
Övrigt

Tur i oturen för Holtz: ”En bit av klubban är kvar”

Förre Storvretaspelaren Fredrik Holtz som gör sin tredje säsong i Schweiz råkade ut för en olycklig skada för en vecka sedan när när han fick sin egen klubba mellan ögonen. - Jag hade väldig tur, säger Holtz.

Fredrik Holtz spelandes för HC Rychenberg-Winterthur i Schweiz hade tur i oturen i fredagens match mot Floorball Köniz när han råkade ut för en otäck skada.

– Det kom en studsboll fram mot mig som jag skulle skjuta på halvvolley samtidigt som backen skulle stöta upp och slå bort bollen. På något vis måste jag slagit av klubban och nedre del med bladet åkte som ett spjut upp mellan ögonen.

Hur allvarligt var det? 

– Det var väl riktigt djupt och som en halvmåne mellan ögonen. En halv centimeter åt båda hållen och jag fick sy fem stygn. Jag hade väldig tur. Någon centimer åt något håll och det hade varit i ögat.

Kvar bakom stygnen finns vissa delar av klubban.

– Läkarna hade problem med att få ut klubban i huvudet. Det var två kirurger och de håll på i 45 minuter 1 timme och fick inte ut allt. Till slut fick de ge upp och sy igen. Så jag har delar kvar av min klubba som vi hoppas ska komma fram så småningom.

Har du funderat på innebandyglasögon eller hur kommer det bli nu kommande matcher?

– Det blir att tejpa nu först. Jag provade glasögon när jag var yngre, 15-16 kanske men det gick aldrig. Sen testade jag igen när jag spelade med Jakob Olofsson-Adelin för han hade det. Men det immar igen och är inget för mig. Men bra gjort av Johan Samuellsson, såg att han hade det i senaste landskampen.

Holtz var tillbaka i spel redan två dagar efter skadan och gjorde då två mål för Rychenberg-Winterthur.

– Fyskillen fixade någon form av mask och jag såg väl 75-80 procent. Men kommer bollen så har jag skaplig koll vad jag ska göra och det sitter det i ryggmärgen.

Om säsongsinledningen säger Holtz:

– Det har varit lite rockarder med spelartapp och vi är inte en lika stor trupp längre. Vi har haft mycket skador på försäsongen men vi gnetar på med 12-13 spelare. Vi har många juniorer som blir bättre ju längre säsongen går.

Vad tror du om årets säsong, din tredje i Schweiz? 

– Jo men nu har juniorerna fått växa på sig lite. De har fått lite mer rutin och vi har försökt tugga in huvuden på de att det är när det gäller som mest det är som roligast och att de inte ska vika ner sig när det verkligen gäller. Vi ska till slutspel och där ska vi vinna. Det finns ju 2-3 lag som har har äldre spelare och landslagsspelare. Samtidigt kan vi slå de när vi är bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar