Foto: Skärmdump:TV4
Övrigt

Alexander Galante Carlström uppfyller brödernas dröm

Bröderna Viggo och Lycke Engelholm har en sjukdom som kommer att göra de blinda. Innan dess vill de uppleva så mycket som möjligt och en av drömmarna är att spela innebandy med Alexander Galante Carlström.

Viggo och Lycke Engelholm från Växjö bär på den obotliga ögonsjukdomen tappdystrofi. En sjukdom som gör att de gradvis tappar synen och kommer någon gång tappa synen helt. Men innan dess vill de uppleva så mycket som möjligt. Under torsdagen uppfylldes en av sakerna på listan i att vara med i TV4:s nyhetsmorgon.

Bröderna med stort innebandyintresse har flera saker på listan. En sak är att få spela innebandy med världens bästa spelare, Faluns Alexander Galante Carlström som är med på länk i nyhetsmorgon.

– Jag har bjudit upp grabbarna till att träna innebandy med mig i IBF Falun. Vi kommer börja dagen om de kommer i tid vill säga, med lite lunch för att prata om vad vi ska göra på träningen. Men vi kommer ha  fokus på mycket skott helt enkelt, säger Alexander Galante Carlström när han är med på länk i Nyhetsmorgon. 

– Han är kung, säger Lykke om Galante Carlström.

Jenny Strömstedt: Hur känns det att vara en sådan förebild? 

– Det känns otroligt stort såklart. Man vart rörd när man såg inslaget som var på SVT. Det kom mycket känslor. Man vill såklart göra något för grabbarna. De hade en lucka på höstlovet. Så vecka 44 på måndagen ska de få komma hit, säger Galante Carlström.

Förutom att Viggo och Lycke ska få träna med Galante Carlström har de redan tränat med Växjö Vipers.
– Det var jättekul och alla var jättesnälla, säger Lycke till SVT.

 

Det finns inget botemedel för sjukdomen. Forskning pågår och det har även startats en insamling som kallas Engelholmsfonden. Föräldrarna Josefin och Anders har även satt igång initiativet #medanviser för att uppmärksamma sjukdomen vilket de berättar mer om i nyhetsmorgon.

Se hela inslaget i nyhetsmorgon här

Det går även att följa Viggo och Lycke och deras initiativ Medan Vi Ser på facebook. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar