Övrigt

Innebandy: Hur du utövar sporten

Innebandy är en av de populäraste sporterna i Sverige. Denna sport välkomnar alla och utövas i alla åldrar. Innebandy kräver inte mycket i form av utrustning. Det som behövs är en innebandyklubba, skyddsglasögon och ett par inomhusskor. Att bära skyddsglasögon är en regel som tillförts för att skydda ögonen. Regeln är en säkerhetsåtgärd och måste användas till 16 år fyllda. Resten av utrustningen tillförser föreningen/klubben du spelar för i form av matchtröjor, shorts och strumpor. Innebandy i sin helhet är en billig sport om en jämförelse skall göras med exempelvis ishockey, som har många likheter med innebandyn.

Skall du börja med sporten innebandy eller har ett intresse överlag för sport varför inte kika in på de bästa betting sites Sverige har att erbjuda. Detta för att krydda till det i tillvaron och testa din lycka på just din favorit sport. Men kom ihåg att aldrig spela med pengar du inte har råd att förlora, vilket i sig är en grundregel.

Sporten innebandy är en lagsport som skapar gemenskap. Innebandy utövas inomhus där två lag spelar mot varandra. Varje lag har fem utespelare inklusive en målvakt. Målvakten har extra skyddsutrustning i form av en mask, skyddsbyxor och skyddströja. Då målvaktens uppgift är att stoppa det andra laget från att göra mål så krävs det extra skydd. En domare finns alltid på plats för att hålla i tyglarna. Domarens uppgift är att se till att inga ojustheter inträffar och om så är fallet väntar utvisningsbåset i 2 minuter. Detta ger det utvisning drabbade laget ett numerärt underläge i 2 minuter med en spelare kort. En match innehåller tre perioder, 20 min per period med paus emellan, alltså sammanlagt 60 minuter. Detta gäller seniorer, juniorer och barn har andra tidsbestämmelser för hur lång en match är.

Lite mer avancerad info om hur populära sporten innebandy utövas skall fotarbete, snabbhet, spelförståelse, klubbteknik och skott tas in i bemärkelsen. Som målvakt är det reaktionsförmåga, spelförståelse och smidighet. Dessa komponenter är av extra vikt om du vill fortsätta att utvecklas som spelare. Klubbarna i Sverige kommer ge dig den möjligheten i form av träningsrutiner och träningsupplägg. Dock så går det alltid att finslipa detta genom egen träning.

Innebandyn i Sverige är världsledande. Föreningar och klubbar gör ett otroligt jobb dagligen genom hela Sverige. Det kan man inte ta miste på med tanke på alla medaljer Sverige kammat hem bland juniorer, damer och herrar. Utvecklingen och populariteten har gått framåt i andra länder vilket ökat konkurrensen på senare år. Sverige har stångats med Finland ett bra tag om medaljerna och gör det fortfarande. Nu finns det dock andra uppstickare som kan utmana om medaljerna, vilket i sig är bara en fördel för sporten innebandy. När det talas om innebandy så är det nog många som känner igen namnet Niklas Jihde. Han är en av de största ikonerna inom innebandy med en imponerande resume på fem VM-guld och fyra SM-guld i bagaget. Slutligen skall nämnas att det finns ca 116 000 registrerade innebandyspelare i Sverige enligt Svenska idrottsförbundets statistik.

Martin Sköld

Skånsk smålänning med uppväxt i Staffanstorp. Brinner för all sorts utveckling, affär och/eller i kod. Digitalt är hygienfaktor!

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar