Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Rutinerade Linus Andersson förlänger med Pixbo

Pixbos rutinerade Linus Andersson förlänger med två år.

Linus Andersson, 31, med sju säsonger bakom sig i Pixbo Wallenstam har skrivit på för ytterligare två år.

– Det skall bli intressant att se hur Linus snabbhet på plan kan utnyttjas i det nya Pixbo herrlag. Dessutom är Linus Andersson en av glädjespridarna i laget och väldigt professionell i sin inställning, säger Kalevi Pessi, elitansvarig i Pixbo i ett pressmeddelande.

Förra säsongen gjorde Andersson 4 mål och två assist. Pixbo tränare Jonas Eliasson poängterar också Linus fart:

– Linus är en lagspelare som har en grym speed under fötterna, säger han och fortsätter:
– Jag kommer kunna använda honom både på mitten och på topp. Linus har varit given i Pixbos boxplay där han har gjort det lysande. Att Linus fortsätter i Pixbo känns väldigt bra då han förutom sina spelkvalitéer är väldigt omtyckt.

Andersson själv kommenterar det nya kontraktet:

– Den främsta anledningen till att jag skrev på för två år till är att jag är väldigt revanschsugen efter de senaste åren, kommenterar Linus Andersson och fortsätter: -Man hoppas ju alltid på guld och för att nå dit behöver vi arbeta mer med detaljerna och anpassningsförmågan. Sedan jag debuterade har träningen utvecklats mycket, både i mängd och att vi nu har ett bredare tänk, säger Andersson och fortsätter:

– Mina styrkor är att jag nu har en stor erfarenhet av spel i Svenska Superligan och att jag är stark defensivt. För framtiden skulle jag vilja utveckla mig mer offensivt och bli farligare.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar