Foto: Privat
Allsvenskan

”Drömvärvning” till Hudik/Björkberg

Hudik/Björkberg värvar meriterade backen Kristoffer Asp från seriekonkurrenten Granlo.

Kristoffer Asp med meriter från både landslaget och SSL-spel med både Falun och Granlo har skrivit på ett 1-års kontrakt med Hudik/Björkberg.

– En mycket spännande värvning, en pusselbit som gör att vi kan höja målsättningen. Även kul att få hem en kille som är bördig från Hälsingland. Kristoffer är en kille som kommer att bidra både på och vid sidan om plan. Helt klart en drömvärvning för oss, kommenterar Hudik/Björkbergs sportgrupp på klubbens hemsida.

Asp som de senaste fem säsongen spelat med Hudik/Björkbergs seriekonkurrent Granlo BK gjorde förra säsongen 11 mål och 4 assist för Granlo där han varit tongivande. Inte minst säsongen då Granlo gick upp i SSL då Asp gjorde 32 poäng. Nu väntar alltså istället spel i Hudik/Björkberg. En nyckel för övergången var det sociala pusslet.

– Det var en nyckel. Sedan ska det ju bli så grymt kul att få spela i Hälsingland igen, och i ett lirande lag med stor potential som bara behöver lite mer defensiv stadga. Där kan nog jag bidra med en del, säger Asp till helahälsningland.se.

Övergången innebär att Asp är tillbaka i spel i Hälsingland där han inledde sin karriär i Alfta.

– När jag var ung lirare i Alfta var Hudik/Björkberg värsta antagonisten. Det fanns ju inte på kartan att lira där. Nu känns det bara så härligt att få en chans att komma hem till Hälsingland och spela igen.

Kristoffer Asp är dessutom i god form.
– Jag är inte sämre än under åren i SSL.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar